2013. február 23., szombat

Fetával töltött csirkemell


Viszonylag gyakran sütök fetával töltött csirkemellet, mert egyszerű, gyors, és csak néhány hozzávalót igényel. Jó választás a rohanó mindennapokra. 
Köretnek a legújabb nagy kedvencünket, a Hasselback burgonyát készítettem el hozzá. Ez egy sütőben, héjában sült krumpli sűrűn beirdalva, fokhagymával és fűszerekkel megtűzdelve, bármilyen húsétel mellé mutatós kísérő. 

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
3/4 bögre feta sajt
2 ek. olívaolaj
1 tk. szárított oregánó
bors

1 ek. citromlé
3/4 bögre csirkehúsleves alaplé (készülhet egy 1/3 leveskockából is)
1 tk. vaj

Elkészítés:
A csirkemellek közepébe éles késsel egy zsebet vágok, óvatosan, hogy sehol se szúrjam ki a húst.
A fetát az oregánóval összetöröm, egy kis borsot is szórok hozzá. 
A húsokat sóval, borssal befűszerezem, megtöltöm a fetával. A csirkemell zsebeket hústűvel vagy fogvájóval lezárom.
Egy serpenyőben olívaolajat melegítek, beleteszem a húsokat, és közepesen magas hőfokon mindkét oldalukat 6-7 perc alatt aranybarnára pirítom. Sülés közben a csirkemellekhez nem szabad nyúlni, mert hajlamosak leragadni.
Pirítás után a serpenyőt lefedem és közepes hőfokon további 5-8 perc alatt megpárolom, majd egy tányérra szedem az elkészült húsokat.
A serpenyőben leragadt pörzsanyagot felengedem a vajjal, a csirkehúsleves alaplével és hozzáadom a citromlevet is. Pár perc alatt jól összeforralom az egészet, végül az elkészült szószt a csirkemellekre öntöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése