Egy újabb medvehagymás recept, juhtúróval kombinálva. Az előző bejegyzésemben már említettem, hogy szeretném ezt a párosítást kipróbálni, mert biztosan jól passzolnak egymáshoz… és tényleg. Nagyon finom lett. Olyannyira, hogy most hétvégén juhtúrós-medvehagymás bureket fogok sütni, mert egyszerűen meg kell kóstolnom, hogy milyen :).
Tegnap kisült a juhtúrós-medvehagymás burek is, és igen, mostantól ezt a fogást is be kell sűrítenem a rövid medvehagyma szezonba:
Juhtúrós-medvehagymás burek.
Hozzávalók:
2 pár csirkemell
25 dkg juhtúró
15-20 levél medvehagyma
olaj
só, bors
Elkészítés:
A csirkemellek közepébe éles késsel egy zsebet vágok,
óvatosan, hogy sehol se szúrjam ki a húst.
A medvehagymát megmosom, apróra vágom, hozzákeverem a
juhtúróhoz, és jól összedolgozom vele.
A húsokat sóval, borssal befűszerezem, megtöltöm a
medvehagymás juhtúróval. A csirkemell zsebeket hústűvel vagy fogvájóval
lezárom.
Egy serpenyőben olajat melegítek, beleteszem a húsokat, és
közepesen magas hőfokon egyik oldalát 6-7 perc alatt aranybarnára pirítom. Sülés közben a csirkemellekhez nem szabad nyúlni, mert
hajlamosak leragadni.
Pirítás után a csirkemellet megfordítom, a serpenyőt lefedem és közepes hőfokon további
5-8 perc alatt megpárolom a másik oldalát is, majd egy tányérra szedem az
elkészült húsokat.
Tálalás előtt egy kicsit hagyom kihűlni, hogy a juhtúró
kicsit megkeményedjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése