2014. március 30., vasárnap

Juhtúrós-medvehagymás csirkemell

































Egy újabb medvehagymás recept, juhtúróval kombinálva. Az előző bejegyzésemben már említettem, hogy szeretném ezt a párosítást kipróbálni, mert biztosan jól passzolnak egymáshoz… és tényleg. Nagyon finom lett. Olyannyira, hogy most hétvégén juhtúrós-medvehagymás bureket fogok sütni, mert egyszerűen meg kell kóstolnom, hogy milyen :).
Tegnap kisült a juhtúrós-medvehagymás burek is, és igen, mostantól ezt a fogást is be kell sűrítenem a rövid medvehagyma szezonba: Juhtúrós-medvehagymás burek.

Hozzávalók:
2 pár csirkemell
25 dkg juhtúró
15-20 levél medvehagyma
olaj
só, bors

Elkészítés:
A csirkemellek közepébe éles késsel egy zsebet vágok, óvatosan, hogy sehol se szúrjam ki a húst.
A medvehagymát megmosom, apróra vágom, hozzákeverem a juhtúróhoz, és jól összedolgozom vele.
A húsokat sóval, borssal befűszerezem, megtöltöm a medvehagymás juhtúróval. A csirkemell zsebeket hústűvel vagy fogvájóval lezárom.
Egy serpenyőben olajat melegítek, beleteszem a húsokat, és közepesen magas hőfokon egyik oldalát 6-7 perc alatt aranybarnára pirítom. Sülés közben a csirkemellekhez nem szabad nyúlni, mert hajlamosak leragadni.
Pirítás után a csirkemellet megfordítom, a serpenyőt lefedem és közepes hőfokon további 5-8 perc alatt megpárolom a másik oldalát is, majd egy tányérra szedem az elkészült húsokat.
Tálalás előtt egy kicsit hagyom kihűlni, hogy a juhtúró kicsit megkeményedjen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése