Talán ez lesz az utolsó medvehagymás bejegyzésem az idén,
ami egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető sajtos rúdról szól. Valószínűleg
ezért is lett nálunk nagy kedvenc, mert gyors, finom, és jól illik a bor mellé :).
Érdemes a konyhát felkeresni és egy negyed órát rászánni,
mert sokkal ízletesebb rágcsálnivalót készíthetünk saját kezűleg, mint egy zacskó chips, vagy egy tál pattogatott
kukorica…
Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott leveles tészta
100 g tömlős sajtkrém
fél csokor medvehagyma
só, bors
Elkészítés:
A leveles tésztát lisztezett deszkára teszem, és hagyom
kiolvadni.
A medvehagymát megmosom és apróra vágom.
A leveles tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtom, majd az egyik
felét megkenem a sajtkrémmel, megszórom a medvehagymával és sóval, borssal
ízesítem.
A tészta üres oldalát ráhajtom a sajtkrémmel megkent részre,
sodrófával kicsit még nyújtok rajta, majd derelye vágóval vékony csíkokra
vágom.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem a rudakat úgy, hogy
mielőtt elhelyezem, párat csavarok rajtuk.
200 fokra (gázsütő 4-es fokozat) előmelegített sütőben 10-12
perc alatt ropogósra sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése