2014. június 20., péntek

Epres joghurt fagylalt



A legelső fagyim, az Áfonyás joghurtos annyira finom volt, hogy eperrel is elkészítettem. Sok újdonság nem is lesz ebben a receptben, de azért felraktam, mert valószínűleg idén ez lesz az utolsó epres fagylaltom, mondhatni ezzel búcsúzom a szezontól.
Bár… ha jobban belegondolok, az erkélyemen nevelgetett pár tő eper - amit húgom ültetett nekem szülinapomra :) - még csak pár napja kezdett el virágozni, szóval ha ezt nézzük, nálunk még csak most kezdődik a szezon :)...  

Hozzávalók:
- Az eperszószhoz:
  200 g eper
  50 g cukor
- A fagyialaphoz:
  600 g görög joghurt (kapható pl. Fehérvári úti Vásárcsarnok, Auchan, Spar)
  250 g mascarpone
  100 g cukor
  1 kezeletlen citrom reszelt héja
  1/2 rúd vanília magjai
  100 ml hideg tejszín

Elkészítés:
Az epret összeturmixolom és egy kisebb lábasban felteszem főni a cukorral együtt. Néhány perc alatt összeforralom, majd a tűzről levéve (esetleg átpasszírozom), és félre rakom hűlni.
A joghurtot, a mascarponét, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a vaníliát kézi habverővel kikeverem, hozzáadom az eperszószt is.
Végül a tejszínt kemény habbá verem, és beleforgatom a fagyialapba. Ha szükséges, pár órára még hűtőbe teszem, hogy biztosan hidegen kerüljön a gépbe.
Az epres krémet a fagyigépbe kanalazom, és 30-40 percig hagyom, hogy kikeverje a fagylaltot. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése